Ännu en kass artikel av Expressen

Nu är det räntekriget som hetsar upp löpsedlarna, Expressen kör en "story" om stackars sjukpensionärern Alois som fick höjd ränta på sitt Swedbanklån, vilket förstås är fel. Korrekt är att han fick den ränta som han fick när han lade om ett fast lån till ett rörligt. TYVÄRR råkade stackars Alois att hamna i brytpunkten, vilket förstås många kommer att göra när räntan går ner så pass mycket som den gjorde nu, vilket fick till innebörd att han band sitt 3-månaders till 5,5%. Vi talar om tre månader!
Det enda alternativet till att binda på 3-månader hade varit att binda om lånet på 3-år!
Snälla Expressen gör er inte dummare än ni är genom att skylta med stackars Alois som har 10.300 i sjukpension och ett bolån på minst 1.000.000. Om vi ponerar att räntan håller sig i tre år tjänar Alois 47.300 mot att ha bundit lånet på 3-år. Var är den infallsvinkeln?

Expressen citerar också en snubbe från Dagens Industri som också fått det hela om bakfoten:

"Dagens Industris Hans Bolander sa i går till Expressen.se att kunder som nyligen bundit sin ränta tre månader framåt borde få hjälp av bankerna. - Banken ska kunna lösa bindningstiden om man till exempel binder upp sig under en längre tid på den nya lägre räntan, sa Bolander."

Hallå?! Hur ska man kunna binda upp sig under längre tid på en 3-månaders ränta? Hela poängen med 3-månaders ligger i själva namnet. Binder man upp sig under en längre tid heter det 1-år, 2-å 3-år osv. Idioter!

Kommentarer
Postat av: Andy

Och sen glömmer alla jämrans tidningar bort också att räntesänkningen görs för att de pengar folket "tjänar" på lägre ränta ska sättas sprätt på!

2008-12-08 @ 23:53:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0