Darin släpper ny skiva! och snor image från legendarisk rocker.

Gnällkärringen har noterat att Darin i samband med nya plattan stylat om sig lite i stil med gamla tandlösa rockern Shane McGowan. Ett medvetet val från bolaget eller ett olyckligt sammanträffande?


Tuffa Darin?

Hur som haver hoppas i alla fall Gnällkärringen att Darin får behålla tänderna vid 50 fyllda, att han ej har fått gulsot, samt att inte somnar på varje gig i en hög av spyor såsom den tragiska McGowan. Ta hand om gossen skivbolag! Ge honom för fan inte något starkare än Ramlösa annars vet man inte hur det kan gå.


Installationen har nästan slutförts. Datorn måste startas om innan uppdateringarna börjar gälla. Vill du starta om datorn nu.

Det är klart att det är öppet mål att gnälla på Windows. Men jag kunde inte googla mig till att någon annan skulle ha något problem med detta idiotiska påfund, så jag var tvungen att gnälla.Klickar man på "Starta om senare." Inbillar man sig att det betyder just "senare" men senare för Windows XP är lika med: "Om ca 5 minuter." då den störande lilla rutan ploppar upp igen. likt en utpressande wannabeemafioso knackar skyltjäveln på dörren tills man blir så irriterad att man "startar om nu" sitter man som gnällkärringen bakom en kommunwebb kan man heller inte ändra på inställningen till automatiska uppdateringar och får dras med denna skit.

Edit: Lösningen på problemet är kommandot sc stop wuauserv skapa en körbar fil och lägg den på skrivbordet så är det enkelt att bli av med problemet. Tack till Marcus Nyberg som tydligen också hade bloggat om detta jävelskap till microsoftarkitektur.

Sex i TV3 dygnet runt. Vad säger Robert Aschbergs insider?

Insider och Robert Aschberg står ofta på den prostituerades sida i programmet Insider. Ett av ämnena som anses extra intressant av TV3 (MTG) är förstås sex som ofta berörs (tidigare gärna i säsongsstart dock ej i år då ämnet var sjuka politiker) och gärna med något smaskigt extra hemskt inslag! I år handlar ämenena bland annat om "Sexsadister och djur, "nätpedofiler", "Kidnappade barn"

Först! Jag tycker verkligen att Insider och redan nämnde Aschberg kan göra bra program, att de skiljer sig från Josefsson-grejen och gärna rör upp i grytan på ett annat sätt än SVT mäktar av. Det är ok för det mesta faktiskt, men sex-grejerna kan jag inte riktigt köpa då de i princip bara är ett enda stort dubbelmoraliserande.

TV3s ägare MTG kör porr i TV1000 (numera i trippla kanaler) ibland 4 timmar i rad, det är ju förstås abonnenmang så väljer man att abonnera på dem så har man också indirekt valt att porr är ok. Nog om det.

I TV3:s text-tv görs det dock reklam för porr dygnet runt, hur upphetsande är text-tv tänker ni? inte särskilt förstås, men skriven text kan vara nog så olämplig OM man nu ska hålla på med moraliserande.

Nedan ser ni två exempel på sidor som just nu ligger på TV3-text tv sidorna 444 och framåt. Samma "horor" som Insider då och då gör reportage om "fingerpullar" här varandra... sidorna länkas inte från första sidan förrän sent på kvällen. Men Erotiska videos och "PrivateCalls" ligger på sidan 100 hela dagen.
 
Det kan liksom inte bli mer dubbelmoral av det hela... Straffad, rå avsugning, gynekologfantasi osv. osv.

Jag skulle önska att Robert Aschberg någon gång granskade den hand som föder honom  eller åtminstone att han ställde frågan om detta är ok? Vad jag förstått så har han inget emot porr, men detta känns väldigt skevt. Själv har jag använt text-tv sen jag var en liten parvel, dessa ockersidor lurar säkert några kåta tonåringar på de få bucks de har.

Uppsägning av Parship.se (hur gör man?)


Pressbild på Chrille!

Gnällkärringen spenderade en kvart framför favoritprogrammet PLUS med godigodingen Sverker i SVT1. Till svars var denna gång en leende Christer Carlberg VD för Parship.se som fruktlöst försökte försvara varför deras (samt alla andra liknande företags) matchmaking "premiumabonnemang" automatiskt förlängs om man inte själv aktivt avsäger sig det genom att kontakta dem via formulär på deras webb. Han försökte också hävda att de inte lurar sina kunder, eftersom de värnar om en "lång relation" (sic!)

Christer månar förstås också om att "kunden ska vara nöjd" om att de har många nöjda kunder hos Parship.se
MÅ SÅ VARA FÖR FAN!

Det finns dock ett surt litet logiskt fel i själva upplägget.

OM nu företaget utger sig för att vara så himla bra på att matcha ihop folk, skulle det väl inte behövas en förlängning av ett abonnemang efter tre månader då kärleken ju bör ha infunnit sig. De borde istället måna om en kort relation
Att ha en förlängning automatiskt av ett abonnemang tyder snarare på att de faktiskt VET ATT DE ÄR DÅLIGA på att matcha ihop kunden med någon annan, varför annars fortsätta att leta kärlek åt suktande människor?

Ett matchmaking företag som vill skryta med att de ÄR BÄST borde istället STOLTSERA med att abonemannget sägs upp automatiskt efter abonnenmangstiden eftersom de hävdar att de lyckas att para ihop dig med någon annan.

Ett annat stort jävla frågetecken kring Parship.se är förstås priset! Med ett så sjutusanpris som 1.499 kronor på ett halvår lär man ju inte få ett särskilt stort urval av kunder. När tjänster och communities är gratis, som i fallet med MSN, Facebook, Myspace mm. SÅ FÅR man också mycket användare och därmed också större kontaktyta. SÅ ju mer du pröjsar för kärlek, desto mindre chans att du faktiskt får det.

Avtalsskrivningar går förstås också att göra korta så att folk kan läsa igenom dem ordentligt. Ett långt avtal görs medvetet för att man ska missa vad det står. Ett bra exempel på bra avtal är GNU-avtal (som ofta följer med Open Source programvara)

Läs chatten på SVT.se med Christer

Ps.
Kontaktuppgifter för Parship.se om ni vill SÄGA UPP ERT ABONNEMANG::
huvudkontor finns i Tyskland

support@parship.se svenska adressen enligt Christers egna uppgifter på SVT.se

info@parship.de
(eventuellt info@parship.se)
Bossen Christers E-post hittar ni också på hans egna... kontaktsida....?
Om ni vill tysklandsgnälla så kan ni översätta mailet med Google.translate

Lycka till med kärleken och uppsägningen av ert abonnemang!
Ds.

Uj just ja. Förlåt för alla VERSALER. Kände liksom för det denna gång.

Prins Carl Philip ärver pengar han inte behöver av knäppgök?

I TV-serien Hammarkullen (Peter Birro och Agneta Fagerström Olsson) som gick på 90-talet i SVT finns det en karaktär, en dåre som står med 1700-tals hatt och insamlingsbössa utanför Konsum gastandes. "Stöd sveriges kungahus, stöd Sveriges konung!" skrammel, skrammel.

Prins Carl Phillip, som ju lär vara god för en hel del kulor, ärvde nyligen 18 miljoner kronor, från en person som träffat honom EN gång på 1990-talet!

"Vid mitt frånfälle skall all av mig efterlämnad egendom tillfalla min skeppskamrat ombord i motortorpedbåten T 46, HKH Carl Philip"..

Har den rika knäppisen skrivit i sitt testamente. I arvet ingår en bostadsrätt på Lidingö, konst samt aktier.

HUR tänker man när man skänker pengar till en som INTE behöver pengar?

"Fattiga ska inte få mina surt förvärvade pengar! De super bort allt! De slösar bort allt. Bättre att ge dem till en nobel människa, någon som kan förvalta pengarna väl!"

Inget ont om Carl Philip alltså, det är kufen som valt att ge en miljonär mer miljoner som ska nämnas. Det är klart att valet är fritt vem man väljer ska ha pengarna. Skulle Carl-Philip välja att ta emot arvet är det dock en annan femma. Ett sådant här arv är det tokfel att tacka ja till om man är så högt upp finrummet!

Läs mer:
Svensk damtidning
Affärsvärlden
Tackar ja i Expressen
Ännu en artikel denna gång i aftonbladet

Män som plockar ut köttet ur lunchbuffén.

Ohhh jag är en liten man (som vill bli stor) och som måste äta kött (helst bara kött) därför när jag äter lunch tar jag bara kyckling, kyckling, lite kyckling och så kyckling. Så att det bara blir grönsaker och grönsaker och grönsaker kvar i grytan.

Har ni inte också stört er på idioterna som står och plockar ut köttet ur grytan när det är lunchbuffé så att det bara är vegetabilier kvar till er? Hur födde vårt samhälle dessa grobianer vars enda lust verkar vara protein? och som hatar grönsaker högre än hitler hatade judar?

Att skippa buffén och beställa en rätt från a là cárte menyn börjar allt mer att bli ett seriöst alternativ om man själv vill ha något kött ibland,

RSS 2.0