Bollmora Kebab! Stockholms bästa kebab? Inte längre!

Gnällkärringen bor ju som sagt i söderförorten Tyresö. Vid inflytt till ett nytt ställe är det förstås brukligt att hitta "sitt kebabställe" så även för Gnällkärringen som för några år sedan valde Bollmora Kebab i Tyresö Centrum som "sitt officiella kebabställe". Till en början smakade också kebaben gott. Krispiga pommes (sås vid sidan om = +)* gott kött (om än lite väl fett) snåla på såsen var de dock ända från första början och har ännu inte lärt sig detta. Nu till själva sågningen:

  • Från första gången jag åt mat på Bollmora kebab har personalen alltid hälsat på en som om någon har dött, dvs. med motsatsen till ett leende och snarare med en axelryckning. "Vad ska do ha?" "Ett litet leende tack?" Skadar det? Är det nu så jämrans tråkigt och oinspirerande att sälja kebab så sälj för fan butiken eller sluta jobba där! Hela grejen med ett serviceyrke är att fjäska för kunden, då kommer de tillbaka! Det är inte SM i buttert utseende som ni deltar i!
  • Det är alldeles för mycket salt i maten, pommesen är översaltad, likaså bulguren (se egen punkt) som är direkt dödlig för folk med hjärt/kärlbekymmer. Är det någon som röker bland personalen? Ett tips? Be dem att INTE tillaga mat, rökare har alltid sämre smaksinne och översaltar, överkryddar i princip all mat.
  • En gammal urklippt Stockholm City Artikel uppklistrad vid kassan förkunnar: "Här hittar ni stockholms godaste kebab" Kanske var det så för några år sedan, men nu är artikeln direkt osann. "Här hittar ni stockholms äckligaste kebab" skulle snarare passa bättre.
  • Såsen! Varför ska man alltid behöva be om mer än 1 liten skopa sås? Man vill ha sås som räcker till allt kebabkött, inte bara på toppen av köttet. Och även när man ber om mer blir det för lite. Ett tips till: Låt kunderna ta såsen sjäva! Funkar på så många andra restauranger, varför inte även här?
  • Köttet är alldeles för fett numera. När man ätit klart ligger det en tjock fet sörja på botten av kartongen som ser ut som en blandning matolja och pommes. Värst var sista gången då jag och min sambo fick kebab från en ny rulle som smakade gummi. Det var faktiskt det äckligaste kebabkött jag någonsin ätit: tjocka, sega cykelslangsliknande korvar. Tips tre för dagen! Släng det yttersta lagret från kebaben innan ni säljer.
  • Bulguren är en översaltad och överkokt slemmig soppa. Påminner inte alls om bulgur. Kan knappast ha tillagats korrekt, lär väl ha stormkokat i en hink så illa som den smakar.
  • Personalen envisas vid avhämtning av kebab att lägga colaburken i påsen ovanpå matkartongen. Vad händer då? Jo colan rullar åt sidan och får hela kartongen att tippa över vilket leder till att kebabflott och sås har runnit ut ur kartongen och klibbat i påsen när man kommit hem. Ännu en sak man alltid får säga till om och som de inte lärt sig på fem år: "jag kan ta colan i handen" Suck.
Billy Boys stora kebabtallrik

Bilden är från Billy Boys i Eskilstuna (som för övrigt också börjar bli sämre med åren. De stoltserade? med Sveriges största kebab? men dränkte alltid allt i sås. Verkar också lite trötta och oengagerade liksom Bollmora Kebab.

Vad leder nu detta till för slutsatser angående Tyresö och kebab. Jo självklart att jag inte äter mer på Bollmora kebab om jag vill ha kebab. (Det verkar som om jag inte är ensam om detta, tyckte det var glest mellan borden sist jag åt hos deras granne. Kamon Sushi (som har en ypperlig asiatisk buffé) äter jag kebab går jag istället numera till Lilla Italien, ligger förvisso en bit bort och är dyrare men det är det värt.

, ,

 *Något av det sämsta med kebabställen är att de dränker stripsen och inte kebabköttet i sås, det finns liksom ingen mening att fritera pommes om man ändå bara ska blöta ner dem igen. Sladdriga strips är vidriga. Det bästa sättet att äta kebabtallrik är med såsen "vid sidan om" då kan man ta sitt kött, doppa det i såsen och äta lite krispiga strips direkt efteråt.


Dafgårds idiotreklam.

Gnällkärringen var hungrig och skulle gå och köpa mat på ICA, som vanligt brukar det stanna vid den enda ätbara micromaten i kyldisken, nämligen "Karins lasagne" från Dafgårds. På ovansidan av kartongen satt det idag en "5 kronor rabatt, riv av och lämna i kassan" Aha tänkte den buttra kärringen, billigt blir billigare.

I kassan blev dock gnällkärringen upplyst om att rabatten gällde för Dafgårds övriga produkter! Det är förstås helt öppenbart att tanken är att kunden (såsom jag gjorde) ska impulsköpa en rätt från Dafgård istället för Findus eller Felix, eftersom man ju får en rabatt.

Dafgårds gör den enda goda snabbrätten men någon idiot på företaget verkar ha fått en stor fistel i arslet som gjorde att han släppte igenom denna ohederliga bluffkampanj ut i kyldiskarna., ,

FRA-sagan fortsätter.

I min enfald trodde jag att ingenjörer var smarta. Så var tydligen inte fallet. En lallare på FOI vid namn David Lindahl tror på fullt allvar att FRA kommer att söka enskilda ord i ALLA mail som kommer till Sverige. Och att de första orden FRA söker efter kommer vara Afganistan och Bomb. Jag förtydligar mitt tidigare inlägg här: ORD är inte ORD. Ord är sökbegrepp. Lindahl tror alltså att terrorister skriver ordet Bomb! som i meningen:

"På tisdag spränger vi bomben!" inte ens den mest oskolade terrorist lär väl skriva EXAKT vad de gör i ett e-mail. SÅ OERHÖRT KORKAT gissningstagande att Lindahl omedelbart borde fått se sig om efter annat jobb. (Min invändning är förstås att AB som lantistidning kanske förvrängt hans ord, så fall är det ursäktat)

Det är meningslöst att söka efter enskilda ord/sökbegrepp. Det är kombinationerna, de avvikande mönstren som man måste leta efter om man vill fånga upp något ur mailfloden.


Vem av dessa två ska behålla jobbet?

I detta sammanhang är det till och mer troligt att en terrorist INTE skriver ordet bomb eller Afganistan.

Du kan skriva ordet terrorist hur mycket du vill, FRA-kommer inte fånga upp det. De har inte 100.000 anställda som läser allas post. De måste ha system som STRUNTAR i Svenssons mail ÄVEN om ordet BOMB förekommer

, ,

RSS 2.0