Aftonbladets kassa "undersökning" av matpriser i Stockholm.

Punkt.se kör samma kassa "undersökning" i år som de gjorde förra året. Snablar upp siffror om var billigaste lunchen i stan finns. Saken är den att den undermåliga "undersökningen" är baserad på den kommersiella sidan http://www.gastrogate.com/ och dess siffror om priser på restaurangen. Restaurangen får själv pröjsa för att finnas med i "undersökningen". Enligt Gastrogate själv kostar det från 186:- i veckan att deltaga i detta. Tacka fan för att Boris pizzeria inte betalar och hamnar i undersökningen. Det blir ju en halv månadslön för ett helt år. 

"Det blir allt dyrare att äta lunch ute. Enligt sajten Gastrogate.com steg genomsnittspriset i landet med två kronor förra året. Och inte helt oväntat är det Stockholm som är dyrast. Men priserna skiljer kraftigt mellan stadsdelarna innanför tullarna, visar en sammanställning för 2007." Citat Aftonbladet.

Gnällde extra mycket (för mig själv) förra året på att Tyresö hade ett snittpris på 78:- baserat på en enda restaurang nämligen Kumla Herrgård. Restaurangerna skickar själva in sina prisunderlag för dagens lunch. Hur kass undersökning får man referera till i en artikel egentligen? Saken är den att Gnällkärringen vet att det knappt går att hitta en enda restaurang som tar över 69:- i Tyresö.

Gastrogate.com suger alltså elefantballe. Lita inte ett dugg på en sån här uschlig journalistik. Erbarmligt! Eländigt! Enerverande.

Sura människor eldar med surved på Trastvägen i Trollbäcken.

Gnällkärringen väntar på bussen ibland på Trastvägen utan för Kumla Skola i Trollbäcken.

Någon jämrans miljöbov på Trastvägen eldar antingen små döda ruttna råttor eller möjligtvis ved.


Sluta för fan! Man tror ju att det brinner i kvarteret! Tänk på alla gamla och sjuka. Snälla människa. Lägg ner bålbränningen!


Här bor marodören. Gå ut på kvällen och lukta.
(obs ej utpekat på trastvägen 1, det är bara hitta.se som vill börja där


Går polisen att kontakta? [part one]

Slynglar puttrade runt på sina bakjulsdirtbikecrossjävlar alldeles för fort häromdagen. Tänkte att nu får det förstås vara nog, dags att kontakta bängen om trimmet.

Lättare sagt än gjort. Gnällkärringen märkte att det var helt omöjilgt. Ringa 112? Det var ju inget mord som begåtts. 114 14? var det ett brott som begicks, jag ville ju bara informera dem om puckoungarna med föräldrapröjsade dyrmopeder hänger i trollbäcken utanför kafe kringlan. [där de kriminella håller till]

Så det fick bli webben och anmälan via mail: efter menyer hit och dit, anmälan tjosan och dittan, fram och tillbaka hittade jag äntligen något.

http://www.polisen.se/inter/nodeid=6572&pageversion=1.jsp

Det finns en mailadress på denna sida, knåpade ihop det gnälliga mästerverket och skickade på sänd. Dagen efter i brevkorgen. "MAILER DEMON - Return shit shit..." felaktig mailadress. Vet sedan tidigare att det finns tre anledningar till att mailet kom åter.

1: Adressen existerar inte.
2: Adressen existerar men smartsnubben som sitter och läser mailen ber slött sin växel om att "koppla bort mailen när jag inte är i tjänst" (SKAPA en REGEL för AUTOSVAR i mailprogrammet så fall!!!)
3: De jobbar med servern och allt muck ligger nere.

Alternativ 3 gäller inte dock, mindes nu när jag skriver detta dravel att jag fick samma shit-return svar för flera månader sen när jag försökte maila politruckerna om en annan grej. Alt 1 eller 2 så fall.

Med tanke på fördomen om slöa pekfingerknackande snutar lever och frodas gott är det säkert alternativ 2 som gäller. Fortsättning följer.

edit: kopia av Error-mailet.image12

Dryga tölpdjävlar i Tyresö.

Gnällkärringen var glad (för en gång skull), hem från bolaget trallalalande.
Gnällkärringen gick bland alla andra i trängseln.
Det blev så där trångt som det blev ibland och gnällkärringen mötte en man i bratfrissa jackkavaj.
"Gå inte nära mig" - fick gnällkärringen till svar.

Tänker och talar gör man också "Du går ju lika nära mig", "Brat, idiot mm."

Gnällkärringen gillar förstås inte Idioter, men hon gillar ännu mindre idioter som sabbar hela dagen genom att få människor som jobbat klart för dagen och är glada för att komma hem på dåligt humör.

Så ser ni en idiot i Tyresö i svart kavaj, 1.90 lång tillsammans med sin posse, som inte "kan byta spår" då vet ni att han gråter sig självs till sömns varje kväll, eftersom han är en idiot.

RSS 2.0