SJ hatar russin.

Gnällkärringen åkte tåg i helgen och köpte sig en lussebulle, döm om förvåningen då inte ett enda russin fann att finna i lussebullen. Har SJ gjort en marknadsundersökning som gått russingnällarnas väg inför denna jul. "UUUUUuuusch vaaa äääääckligt, russin i lussebullen....jaaaaaa peeetar bort dem, ja petar alltid bort russinen"

SUCK!

Utan russin ingen lussebulle, det är som att kalla wienerkorv falukorv bara för den är i skinn. Det måste finnas russin åtminstone att peta bort för att det ska få kallas lussebulle. Korkade korkade SJ.


bild: wikipedia commons

Jqs.exe JavaQuickStarterServices

Jqs.exe är en fil med ett högst felaktigt namn. Oklart vad den gör förutom att sabba Gnällkärringens dator å det grövsta. Har googlat runt på en del forum med folk som har problem med sin dator; att den hänger sig var och varannan sekund, att musen slutar röra sig och allting liksom går i halt.

Tydligen verkar det som om människorna på dessa forum hade också andra fel än just detta, varpå det var svårt att se att det var just denna film som ställde till det. Jag installerade Unhackme480 som faktiskt gnällde på att det var något fishy med denna autostartande tjänst.

Felet uppkom dessutom när jag använde mig av en javaapplication på webben, det tog några timmar innan jag lyckades förstå att det verkligen var denna lilla skitfil som var problemet. När jag inaktiverade den i autostarten upphörde helt plötsligt problemet. Surftet går återigen blixtsnabbt.

Filen ligger i C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe

Ta bort skiten!

edit:
Verkar som om det har något märkligt samband med kablaget till DVD-brännaren också. Felet kom tillbaks efter ett tag. Efter att ha stängt av datorn, kopplat bort sata-kabeln och strömmen till brännaren och sedan starta om så är datorn nu ok. En brasklapp så här i vintertider dock, är det alla åtgärder som nu gjorts för att detta meckel ska försvinna?

Ännu en kass artikel av Expressen

Nu är det räntekriget som hetsar upp löpsedlarna, Expressen kör en "story" om stackars sjukpensionärern Alois som fick höjd ränta på sitt Swedbanklån, vilket förstås är fel. Korrekt är att han fick den ränta som han fick när han lade om ett fast lån till ett rörligt. TYVÄRR råkade stackars Alois att hamna i brytpunkten, vilket förstås många kommer att göra när räntan går ner så pass mycket som den gjorde nu, vilket fick till innebörd att han band sitt 3-månaders till 5,5%. Vi talar om tre månader!
Det enda alternativet till att binda på 3-månader hade varit att binda om lånet på 3-år!
Snälla Expressen gör er inte dummare än ni är genom att skylta med stackars Alois som har 10.300 i sjukpension och ett bolån på minst 1.000.000. Om vi ponerar att räntan håller sig i tre år tjänar Alois 47.300 mot att ha bundit lånet på 3-år. Var är den infallsvinkeln?

Expressen citerar också en snubbe från Dagens Industri som också fått det hela om bakfoten:

"Dagens Industris Hans Bolander sa i går till Expressen.se att kunder som nyligen bundit sin ränta tre månader framåt borde få hjälp av bankerna. - Banken ska kunna lösa bindningstiden om man till exempel binder upp sig under en längre tid på den nya lägre räntan, sa Bolander."

Hallå?! Hur ska man kunna binda upp sig under längre tid på en 3-månaders ränta? Hela poängen med 3-månaders ligger i själva namnet. Binder man upp sig under en längre tid heter det 1-år, 2-å 3-år osv. Idioter!

Doorlin BRF Butiken - ännu ett köksdörr- och lägenhetsidiotföretag med ej läskunniga anställda.

Köksluckeidiotsföretagen verkar vara i särklass när det gäller att pressa in dyngreklam i brevlådan trots att "ej reklam"-skyltar finns uppsatta.

Tidigare var det Sörmlandskök som hade personal som ej gått ut grundskola med mer än en 1:a i betyg i svenska som delade ut reklam i vårt område fastän brevlådan talade ett annat språk. Denna gång heter puckoföretaget Doorlin BRF butiken. De verkar ha någon slags mall över hur dessa blad ska se ut. Först "BRF Gösen" i FETSTIL för att vi ska tro att skitföretaget riktar sig speciellt till vår förening, vilket de förstås inte gör. Och tramsinfo om en "visning" och bla bla bla. "Kostnadsfria hembesök." Men för fan alltsom gäller är

EJ REKLAM! står det så brevlådan så ska ni dra åt helvete, eller åtminstone äta upp lappjäveln, inte dela ut den. Fortsätter ni med det bloggar jag om det och så hatar kanske någon annan också ert företag.David Van Dam heter deras så snyggt kallade "vår representant i området" Gnällkärringen frågar sig om det är lika med vår reklamutdelande ej läskunnige anställde slav i området? Gnällkärringen trodde att finanskrisen sållade bort de som inte har någon utbildning, så är tydligen ej fallet. Det finns alltså hopp för alla.


RSS 2.0