Seltin, det ohälsosamma saltsubstitutet från helvetet!Borde egentligen gnällbloggat om detta för länge länge sedan...

Seltin är helvetet på matbordet, någon bäng idiot uppfann ett salt som man måste ta dubbelt så mycket av för att det ska smaka salt! För det är ju det som är både problemet samt Seltins marknadsföringsgrej:

"En halvering av saltintaget skulle ta bort hälften av fallen. Seltin innehåller bara hälften så mycket salt (natriumklorid) som vanligt salt. Resten är kalium och magnesium, två nyttiga mineraler vi behöver mer av. Seltin innehåller även jod."

Problemet är först och främst att Seltin FRÄTER sönder gommen (troligen just pga. kalium och magnesiumet)

Pröva att äta popcorn med Selin så får ni se. (så som korkade vuxna tvingade på barnen när man var liten, för DE har ju verkligen problem med högt blodtryck)

Alltså när du saltar maten med Seltin måste du ha dubbelt så mycket som vanligt om det ska smaka lika mycket, då får du i dig EXAKT lika mycket av det farliga saltet PLUS nåt annat skit som fräter sönder dina läppar.

JUST DET glömde förstås bort att det kostar mycket mer det där jämrans saltsubstitutet. Bara det är en jätteanledning (förutom redan ovan nämnda) att glömma bort kemisterna bakom denna skitprodukt och ge dem det alternativa reverserade nobelpriset: äta leverpudding med Seltin!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0