Aftonbladets kassa "undersökning" av matpriser i Stockholm.

Punkt.se kör samma kassa "undersökning" i år som de gjorde förra året. Snablar upp siffror om var billigaste lunchen i stan finns. Saken är den att den undermåliga "undersökningen" är baserad på den kommersiella sidan http://www.gastrogate.com/ och dess siffror om priser på restaurangen. Restaurangen får själv pröjsa för att finnas med i "undersökningen". Enligt Gastrogate själv kostar det från 186:- i veckan att deltaga i detta. Tacka fan för att Boris pizzeria inte betalar och hamnar i undersökningen. Det blir ju en halv månadslön för ett helt år. 

"Det blir allt dyrare att äta lunch ute. Enligt sajten Gastrogate.com steg genomsnittspriset i landet med två kronor förra året. Och inte helt oväntat är det Stockholm som är dyrast. Men priserna skiljer kraftigt mellan stadsdelarna innanför tullarna, visar en sammanställning för 2007." Citat Aftonbladet.

Gnällde extra mycket (för mig själv) förra året på att Tyresö hade ett snittpris på 78:- baserat på en enda restaurang nämligen Kumla Herrgård. Restaurangerna skickar själva in sina prisunderlag för dagens lunch. Hur kass undersökning får man referera till i en artikel egentligen? Saken är den att Gnällkärringen vet att det knappt går att hitta en enda restaurang som tar över 69:- i Tyresö.

Gastrogate.com suger alltså elefantballe. Lita inte ett dugg på en sån här uschlig journalistik. Erbarmligt! Eländigt! Enerverande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0