Kesella-bluffen / Kesella-konspirationen

Utdrag ur en helt normal fikarumdiskussion angående bakandet av lussebullar.

.
.
- Mmmm. Har du bakat med Kesella?
.
.
- Du ska baka dom med kesella.

En bekant till mig nämnde häromdagen att man INTE ska baka sina lussebullar med Kesella, eftersom det tar bort smaken. Kan detta verkligen stämma tänkte jag? Lussebullar måste ju bakas med kesella. Det står ju i alla recept och det pratas ju alltid om hur goda de blir med kessella i sig. Sagt och gjort så bakade vi lussebullar i söndags. En sats med smör och en med smör och kesella. Vi var tre deltagare som kladdade sönder köket i en erbarmligt liten trea på söder men vårt resultat var solklart. Det smakar godare UTAN Kesella. Och kanske säger det sig självt, varför skulle lite sur kvarg göra en lussebulle godare när det är saffranssmaken man vill åt.

God lussebulle från Pysselmani.se

Så det enda som återstår är alltså den stora konspirationen. Hela nätet är formligen översållat av recept där var och varannan svensson självpropagerar för kesella som den stora undergöraren för just lussebullar. Morsan min bakade alltid bröd med gammal sur fil och det funkar säkert lika bra (eller dåligt) Kan vi inte få se en riktigt vetenskaplig studie om detta? Provbakning meddelst provätning och sedan avfärda kesella-bluffen en gång för alla!

Kommentarer
Postat av: Andy Pandu

Dagen efter smakar kesellan bättre.

2007-12-19 @ 14:59:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0